Carven

Parfumuri Carven | Carven - un simbol printre arome. Marca frantuzeasca haute-couture creaza articole vestimentare, incaltaminte, accesorii de moda si nu in ultimul rand, parfumuri.

Casa de moda Carven a fost fondata in 1945 la Paris de catre Carmen de Tommasso. Mica de inaltime si nemultumita de faptul nu gasea pe piata articole vestimentare care sa avantajeze femeile scunde, decide sa inceapa aceasta casa de moda care sa se adreseze femeilor de inaltimea ei. Prin urmare, aceasta isi paraseste domeniul de interes, design interior si arhitectura, pentru a se dedica industriei modei.

Creatiile rezultate reuseau sa dea un efect optic de crestere in lungime. Astfel, modelele pareau mai inalte. 

Carmen, ajunge asadar sa vizeze o categorie de femei care pana la acel moment fusese neglijata de designerii vestimentari. Marca Carven a cunoscut rapid un succes imens, ceea ce a determinat-o pe Carmen sa-si extinda activitatea. Astfel, a inceput sa lucreze cu designerul Guillaume Henry, care anterior lucra pentru Givenchy. Acesta a reinnoit brandul, facand-ul mai accesibil.

Eleganta design-ului si calitatea articolelor vestimentare se regaseste si in parfumurile Carven. Primul parfum lansat pentru femei, Ma Griffe, a fost creat in 1946 de catre Jean Carles si a inregistrat succes pentru mai bine de 60 de ani. Primul parfum pentru barbati marca Carven, a fost conceput in 1957 de catre Edouard Hache. Ambele arome sunt printre cele mai preferate de catre barbati si femei. Astazi, portofoliul de produse numara zeci de parfumuri Carven, pentru crearea carora s-au implicat multi designeri de parfum foarte apreciati,  precum Francis Kurkdjian. Parfumurile Carven simbolizeaza cea mai inalta calitate si stil rafinat.

întregul text ascundeți textul

Meniu